Trustpilot

Londra Metrosu

media

Londra Metrosu

 

Londra metrosu, Dünya’nın en eski yer altı ulaşım sistemidir. 270 istasyonu olup, hattın toplam uzunluğu 400 km’dir. Şangay metrosundan sonra Dünya’nın en uzun 2. metrosudur. Yıllık 1.5 milyara yakın yolcu taşımakta olup, Dünya’nın en işlen ulaşım ağlarından birisidir.En işlek istasyon olan Waterloo istasyonunun,yıllık 100 milyon kişiye, hizmet sağlandığı bilinmektedir.

 

Londra Metrosu Hatları

 

Londra metrosu hatları, Londra’da turistik mekanların sayıca fazla bulunduğu bölgelerde yer almasından dolayı, en çok kullanılan metro hatlarının başında, Central, Piccadilly ve Nothern hatları yer almaktadır. Londra’da en sık,Piccadily metro hattının kullanılmasının sebebi ise, Heathrow havaalanının bütün terminallerine bağlantısı olmasıdır. Bu nedenle, Londra metrosu’nun bu hattında, çok sayıda yolcuya rastlamak mümkündür. Londra’da hem trafik yoğunluğuna çözüm bulmak,hem de hava kirliliğini önlemek için, özel araçlara 11,5 Sterlin, ekstra trafik sıkışıklığı ücreti uygulandığını biliyor muydunuz? Sizce aynı uygulama, Türkiye’de de uygulanır mı görüşlerinizi bize yorum olarak yazıp,belirtebilirsiniz.

 

Londra Metrosu Zonları

 

Londra metrosunda, bir yerden başka bir yere gitmek için, zonlardan yararlanılır. Yani metroya bindiğiniz ve metrodan indiğiniz duraklar arası mesafede, zonlara bakılır ve buna göre ücretlendirme yapılır. Eğer ki, Londra’ya ilk defa geliyorsanız bindiğiniz ve indiğiniz zonları mutlaka bilin çünkü cebinizden buna göre ücret çıkacaktır.Londra metrosu kullanacak iseniz, eğer gideceğiniz zon fazla mesafede ise buna göre fazla ücret çıkacaktır. “Ben ulaşımda daha az harcamak istiyorum,bunun alternatifi var mıdır?” diyenlerin sesini duyar gibiyiz. Bunun için,Londra’da otobüsleri kullanarak,daha az harcayabilir ve Londra sokaklarının büyüleyici etkisine kendinizi bırakabilirsiniz.

 

Londra Metrosu Anonsu

 

Londra metro anonsu ulaşımda merak edilen konulardan bir tanesidir. Londra Metrosu’nda sürekli tekrarlanan bir anons duyarsınız: “Mind The Gap!” Duyacağınız bu “Mind The Gap” kalıbına hafızanızda şimdiden yer verseniz iyi olur. Özellikle de, İngilizce bilginiz yeterli değilse. İnsanları zemindeki boşluklardan uzaklaştırmak ve olası bir düşme tehlikesinin önüne geçmek için,sürekli bu anons geçilir. Anonsun Türkçesi “Boşluklara dikkat edin!” demektir.

 

Londra’da Yürüyerek Ulaşım Mümkün Müdür?

 

“Londra’da yürüyerek ulaşım mümkün müdür?” sorusu, merak edilen sorulardan bir tanesidir. Evet, Londra metrosu alternatifi olarak, özellikle 1. zondaki pek çok istasyona hem yürüyerek ulaşabilir hem de sokaklar arasında gezerek, keyifli vakit geçirebilirsiniz.

 

Londra Metrosunda Ücretsiz Gazete ve Dergi

 

Londra metrosunda,sabah saatlerinde insanların elinde gazetelerin olduğunu görürsünüz. Bu gazete ve dergiler, metro tarafından ücretsiz verilmektedir. Ek olarak,yine çeşitli ücretsiz dergiler de vardır. Eğer, İngiltere’de dil okuluna gelecek olan var ise,bu gazeteleri ücretsiz olarak alıp okuyabilir ve kelime bilgisine katkıda bulunabilir.

 

Londra Metrosu Oyster Kart

 

Londra metrosunda ulaşım,Oyster adı verilen,ulaşım kartı ile sağlanmakta olup,bu kart kişiye özeldir. Dolayısıyla,bu kartı bir başkasının yerine kullanamazsınız. Ek bilgi olarak,eğer bazı istasyonlarda turnike görmezseniz peronlardaki okuyuculara kartınızı mutlaka okutun. Eğer okutmazsanız,indiğiniz yerde o hat için en yüksek ücreti ödersiniz.

 

Londra Metrosuna Yakın Konaklama

 

Londra metrosuna yakın bir yerde konaklamak istiyorsanız,doğru yerdesiniz. Londra’da öğrenci konaklaması ve Londra konaklama seçeneklerinin başında gelen GoBritanya,sizler için en iyi fiyat garantisi ile birbirinden güzel konumlarda konaklama seçenekleri sunmaktadır. Siz de, hemen bize ulaşarak, Londra’da konaklamanızı ayırtın.

Book Now